Medencéd van? Mi tudjuk, mit tegyél idén nyáron!

Ha medencét vásároltál a nyári szezonra, akkor mostantól rendszeres programod is lesz, hiszen a vizet folyamatosan karban kell tartanod. Csak így lehetsz biztos benne, hogy a vízminőség mindig megfelelő lesz, és bátran használhatod, anélkül, hogy fertőzésektől, betegségektől kellene félned. 

A Medenceáruház minden segítséget, vegyszert és eszközt megad, hogy könnyedén megfelelj a feladatnak. Szűrés és vízforgatás

A megfelelő szűrő és vízforgató berendezés az egyik legfontosabb alapja a jó minőségű medencevíznek. Amellett, hogy az is jó hatással van a vízre, ha használjuk a medencét, elengedhetetlen, hogy naponta minimum egyszer, néhány órára elindítsuk a vízforgatót. 

Habár ezek a szerkezetek teljesen automatának tűnhetnek első pillantásra, azért hetente, de minimum kéthetente egyszer ezeknek a szűrőjét is ki kell tisztítani, azt pedig csak mi tudjuk megtenni. Mindössze néhány perces művelet az egész, de ha megfeledkezünk róla, vagy elhanyagoljuk, könnyen és gyorsan kárát láthatjuk. 


Vízkezelés


A medencénk jó minőségű vizének alapja, a szűrés mellett, a megfelelő és rendszeres vegyszerezés. Ehhez tudnunk kell a medencében található víz aktuális pH értékét, amelyet egy egyszerű pH mérő segítségével könnyen megtudhatunk. Az ideális pH-érték 7,2-7,6 között van.  

A víz fertőtlenítését klórral tudjuk megoldani, ennek ideális mennyisége  0,6- 1 mg/l. Ha kezdődő algásodás jeleit vesszük észre (csúszóssá válik a medence fala, vagy az aljzat), vagy opálossá, zavarossá válik a víz, azonnal be kell avatkoznunk, mielőtt visszafordíthatatlanná válik a folyamat, és az aktuális problémának megfelelő vegyszerekkel kell kezelnünk a vizet. Ez hetente egyszer, néhány percünket fogja elrabolni.

Ha a kényelemre szavazunk, a vegyszerek adagolását automatizálhatjuk is, így mindig biztosak lehetünk benne, hogy a víz tiszta! Nem gond, ha a medence építésekor, vagy felállításakor még nem gondoltunk erre! Az automata vegyszeradagoló rendszerek később is telepíthetők, így bármikor dönthetünk úgy, hogy kényelmesebben oldjuk meg a víz tisztán tartását!

Aki vegyszermentes vízre vágyik, annak a teljesen automata sóbontó rendszer lesz az ideális megoldás. 


Porszívózás


Jó hír, hogy ehhez is találunk rengeteg megfelelő eszközt, csövet, szívófejet. A rossz, hogy ezeket az eszközöket is nekünk kell használni. Hogy milyen gyakran, ez sok tényezőtől függ, leginkább attól, hogy mennyi szennyeződés, por, rovarok, levelek kerülnek a vízbe. Sokat számít, ha lefedjük a medence tetejét addig, amíg nincs használatban, de így is rengeteg piszok tud belekerülni, főleg, ha kisgyermekek is használják. 

Még jobb hír, hogy már félautomata és automata medenceporszívók is vannak a piacon, köztük olyanok is, amelyek a nem csak az aljzatot, hanem a medence falát is képesek tisztítani. 

Ha bármilyen kérdésed van medence építésével, karbantartásával kapcsolatban, vagy az üzemeltetéséhez szükséges eszközöket, vegyszereket szeretnéd megvásárolni, hozzánk mindig bizalommal fordulhatsz. Medence-ügyben profik vagyunk!

Kövess minket Facebook és Instagram oldalainkon is, és legyél te is egyre profibb a medencék világában!Medencéd van? Mi tudjuk, mit tegyél idén nyáron!
Ajánlatkérés