Szeretnéd a puhafalú medencéd egy szezonnál tovább használni?


5+1 tanács  a Medenceáruháztól, hogy ne legyen rövid életű a puhafalú medencéd!

A prospektusokban a medencében vidáman pancsoló mosolygó modellek láttán, minden jót remélünk az új szerzeménytől. Szinte látjuk magunkat, ahogy gondtalanul és önfeledten csobbanunk a saját medencénkben, egy fárasztó munkanap után.  Már a puszta gondolat is mosolyt csal az arcunkra. Minden nyár végére viszont vannak, akik egy szezon után feladják, és jobb esetben a padláson, rosszabb esetben a kukában landol a puhafalú medence szeptemberben.

Tényleg az utolsó dolog, ami eszünkbe jut vásárlás előtt, hogy egy medencével bizony sok munka van. Ahhoz, hogy a puhafalú medencénk sokáig megőrizze a minőségét, a benne lévő vízzel együtt, rengeteg ismeret, vagy ha az nincs tapasztalat birtokába kell kerüljünk. 

Spórold meg velünk a bosszúságot, és kezdd tudással felvértezve a medence-szezont!

A többség ezeket a tapasztalatokat, a saját kudarcai árán szerzi meg, mi most összegyűjtöttünk neked minden fontosabb feladatot és a hozzájuk kapcsolódó szakértő tanácsainkat is megosztjuk, amiket tudnod kell ahhoz, hogy profi szinten tudd kezelni a puhafalú medencédet és a vizet.

A puhafalú medence telepítéséről külön cikket lehetne írni, mi most feltételezzük, hogy sikerült megfelelő körültekintéssel kiválasztanod a helyét, és szakszerűen felállítani. 

  1. Feltöltés vízzel

Ne hívd ki magad ellen a sorsot! Ne bonyolítsd az életed azzal, hogy kútvízzel/esővízzel töltöd fel a medencédet! Használd inkább a vezetékes vizet, hidd el, ennek a vegyszerezésével is lesz elég dolgod!

      2. Medence takaró

A medence lefedése mindenképpen szükséges, nem érdemes spórolni rajta. Amikor nem használod a puhafalú medencét, mindig takard le. A takaróponyva megakadályozza, hogy rovarok, bogarak, falevelek, szöszök és egyéb kosz szálljon a vízbe. Ezek mind szerves anyagok, amelyek a vízbe kerülve gyorsan bomlásnak indulnak, ezekből a bomlástermékekből pedig az algák lakmároznak szívesen. Az algák jelenléte viszont kedvezőtlenül befolyásolja a víz minőségét. Szóval a lényeg: Ha nem használod, takard le!

       3. Ph - mérés

A medencéd vizének kémiai kezelését sem úszhatod meg, ha mindig jó minőségű vízben szeretnél lubickolni a puhafalú medencédben. A víz karbantartása rendkívül fontos, hiszen ha nincs tökéletesen „beállítva” a víz, a kórokozók, baktériumok, és algák könnyen és gyorsan elszaporodnak benne.

A medence vizének ideális pH-értéke 7,2-7,6! Ezt könnyen és egyszerűen ellenőrizheted digitális mérőeszközzel. 

       4. Vegyszerezés, Ph beállítása

Az első vegyszerezés nagyon fontos, utána már csak a vízminőség szinten tartásáról kell gondoskodnod, heti 2-3 alkalommal. A Medenceáruház webshopjában komplett kezdőcsomagot találsz, amiben minden benne van, amire az induláskor szükséged lehet, puhafalú medencéd vizének beállításához. A lassan oldódó klórtablettát mindig úszó adagolóval használd, máskülönben lesüllyed az aljzatra, és kárt tehet a puhafalú medencéd anyagában!

      5. Elutaznál néhány napra?

 
Ha elutazol egy rövidebb időre, és nincs, aki a távollétedben gondoskodna a medence vizéről, a legjobb, ha egy alapos klórsokkot adsz a víznek. Ez azt jelenti, hogy jelentős mértékben túladagolod a vegyszert. Ezek után kapcsold be a vízforgatót és fedd le a puhafalú medence tetejét, hogy ne kerülhessen szennyeződés a vízbe! Ezzel a módszerrel, akár 3-5 nap után is úgy térhetsz haza, hogy algásodásnak nyoma sem lesz  a vízben. Az első fürdés előtt természetesen mindig ellenőrizd a víz pH-értékét, és ha szükséges korrigáld a megfelelő vegyszerrel!

+1 Rossz kérdés nincs, csak amit nem teszel fel!

Ha a fentiek után még mindig bizonytalan vagy valamiben, keresd bizalommal szakembereinket, és kérdezz! Szívesen segítünk minden problémádat megoldani, ami a puhafalú medencéd üzemeltetése során felmerül.

Ha megfogadod a tanácsainkat, biztosan sok örömöd lesz a puhafalú medencédben ezen a nyáron, és az összes következőn. Vágj bele bátran, ha pedig már felhajítottad a padlásra, idén vedd elő, és adj egy új esélyt magadnak és medencédnek!



Szeretnéd a puhafalú medencéd egy szezonnál tovább használni?
Ajánlatkérés