Vegyszeres vagy természetes vízkezelés? Ez itt a kérdés!


Tények és tévhitek a medencevíz vegyszerezésének szükségességéről

Az első és legfontosabb, amit tudnunk kell, hogy teljes mértékben vegyszermentes vízkezelés nem létezik! Lehet kevesebb vegyszert használni, de ahhoz, hogy a medencénk vizének minősége megfelelő legyen,másfajta technikai megoldásokra lesz szükségünk, mint a hagyományos vegyszerezős eljáráshoz. 

Nézzük most sorban, hogy milyen lehetőségeink vannak!

Mini tudástár a vegyszerezési eljárásokról

A vegyszerezési módoknak két típusát különböztethetjük meg. Az egyik a kézi vegyszerezés, amely magában foglalja a folyamatos fertőtlenítést, a víz pH- és klór szintjének rendszeres kontrollálását és beállítását, az algaképződés megelőzését, vagy megszüntetését, a pelyhesítést, és a vízkőkiválás meggátolását. Ezek a feladatok folyamatos és rendszeres odafigyelést kívánnak a tulajdonostól, arra nézve is, hogy mindig kéznél legyen a szükséges vegyszer.

Könnyebbé tehetjük a dolgunkat, ha ezeket a teendőket automata vegyszeradagolóra bízzuk, amelybe csak a szükséges vegyszereket kell utántöltenünk, a szerkezet pedig végzi a dolgát, és adagolja a vegyszereket, a víz aktuális minőségének függvényében. 

Utóbbi megoldásnál nem kell attól tartanunk, hogy túl-, vagy alul adagoljuk a vegyszereket. A túl nagy vegyszerkoncentrátum jelenlétére, a bőrviszketés, érzékenyebb bőrűek esetében akár sebesedés, a fürdőruhán pedig száradás után, fehér foltok megjelenése utal. Ha ezt tapasztaljuk,  pH-csökkentő vegyszerrel kell savasítani a vizet.

 A túl kevés vegyszer következtében gyorsan szembe találhatjuk magunkat az algásodás, a vízelszíneződés, vagy a gyorsan szaporodó gombák és baktériumok okozta problémákkal. Ilyen esetben a pH növelő vegyszerek segítenek megfelelő mértékben lúgosítani a medencénk vizét. 

Környezet és egészségbarát, vegyszertakarékos  eljárások a tiszta medencevízért

Az UV-sugaras fertőtlenítés egy erre kifejlesztett speciális eszközzel történik, amelynek hatékonysága az UVC sugárzás működési elvén alapul. Egyszerű és korszerű, környezetbarát megoldás. Használatával megelőzhetjük a klór okozta irritációt, és allergiás reakciók megjelenését. 

Klórmentes vegyszerek is rendelkezésünkre állnak, ha allergiásak vagyunk erre a vegyi anyagra. Ezen kívül, főként kisgyermekes családoknak szoktuk ajánlani ezt a megoldást, ha még olyan pici babával szeretnék élvezni a medence hűs habjait, aki még nem volt strandon, így nem lehet tudni, hogyan reagálna a bőre a klórra. De ha csak egyszerűen meg akarjuk óvni a kisgyermekek bőrét, és elkerülni  a belefröccsenő víz okozta szemirritációt,  akkor is tökéletes megoldás.

Aktív oxigénes, klórmentes termékünk az Aquaqmax, mely habzásmentes és különösen alkalmas élmény- és masszázsmedencékhez, és alga elleni adalékot is tartalmaz.  Az Aquabróm szilárd, 20 grammos, lassan oldódó tabletta aktív brómos vízkezeléshez. Hosszú ideig folyamatosan biztosítja a medencevíz fertőtlenítését. A folyékony Dinax-Dewan termékünk, adagoláskönnyítő összetételben készült, lakossági és foglalkozásszerű felhasználásra egyaránt alkalmas. 

A Medenceáruházban kezdő medencetulajdonosoknak összeállítottunk több vízkezelő csomagot is. Az induló vegyszerkészlet gyorsan oldódó klórgranulátumot, lassan oldódó klórtablettát, pH csökkentő vegyszert, alga elleni vegyszert, és vízelemző készletet tartalmaz.

Brómos vegyszerkészletünkbe lassan oldódó bróm tablettát, habzásmentes algaölőt, pH csökkentő vegyszert, habzásgátlót, és brómos vízelemzőt csomagoltunk. 

Klóros vegyszerkészletünkben, a klóros vízkezeléshez alapvető vegyszereket találhatók:  lassan oldódó kombinált tabletta, mely klórozószert, algaölőt és pelyhesítőszert tartalmaz pH csökkentő vegyszer, pH növelő vegyszer, vízkeménység stabilizáló szer és  habzásgátló található ebben a csomagban.

Ha bármilyen kérdésed van a medencéd vízkezelésével kapcsolatban, vagy az üzemeltetéséhez szükséges eszközöket, vegyszereket szeretnéd megvásárolni, hozzánk mindig bizalommal fordulhatsz. Medence-ügyben profik vagyunk! 

Kövess minket Facebook és Instagram oldalainkon is, és legyél te is egyre profibb a medencék világában!



Vegyszeres vagy természetes vízkezelés? Ez itt a kérdés!
Ajánlatkérés