Téliesítés

Ahogy a meleg idő kezdetén, úgy a végén is fontos a medence megfelelő karbantartása, amihez szintén érdemes szakember segítségét kérni. A tél beállta előtt téliesítésre van szükség, így biztosíthatjuk, hogy megfelelő védelmet kapjon a medence szerkezete, a burkolata és a gépészeti berendezéseink.

A téliesítés első lépéseként a medencét alaposan ki kell tisztítani. Megfelelő módon ki kell porszívózni, el kell távolítani lehetőleg minden látható szerves és szervetlen szennyeződést a vízből, majd le kell engednünk a megfelelő szintre. (Ez a vízszint medencénként eltérő lehet.) Fontos figyelnünk arra is, hogy a gépészeti alapcsövekben ne maradjon víz, mert ezek így szétfagyhatnak.

Nem szabad megfeledkezni a gépészeti eszközökről sem, a vegyszerező berendezéseket, szivattyúkat (kivéve a zsompszivattyút) le kell szerelni és zárt, fagymentes helyen kell tárolni. A gépészeti csöveket vízteleníteni kell, a visszacsapó szelepeket ki kell tisztítani.

A medence vizébe megfelelő mennyiségű speciális téliesítő vegyszert kell adagolni, hogy elkerüljük a vízkőképződést és az algásodást és megkönnyítsük a tavaszi üzembe helyezést isEzek után a vízbe megfelelő módon el kell helyezni a fagytesteketmelyek megakadályozzák, hogy a víz felszínén kialakuló jégpáncél kárt tegyen a medence burkolatában. Ügyelni kell a medence alakjából adódó fagyveszélyes helyekre és a lépcsőkre is!

Végül le kell takarnunk a medencét egy megfelelően rögzített téli takaró fóliával. Ha nem megfelelően rögzítettük a téli takaró fóliát, akkor belecsúszhat a medencénkbe, így nem gátolja meg a szennyező anyagok belejutását a vízbe.

Téliesítéshez minden szükséges eszközt, kiegészítőt megtalálsz webáruházunkban

Ajánlatkérés